Yaşam

“Raftaki Kalite” Tüketici Trendleri ve Sürdürülebilirlik Açısından Değerlendirilecek

23-24 Kasım tarihlerinde İstinye Üniversitesi’nde gerçekleşecek seminerde, tasarımın gücü ve tüketici davranışları üzerindeki etkisi, gıda işleme süreçlerinde geri kazanım stratejileri ve sürdürülebilirlik, rafta kalite, alanında uzman akademisyenler ve sektör liderleri tarafından değerlendirilecek. sürdürülebilirlik perspektifi.

Gıda bölümüne özel analizler sunan, eğitimler, workshoplar düzenleyen ve danışmanlık hizmeti de veren Karma Küme tarafından düzenlenen “Kaliteli Ürün Deneyimi Semineri” İstinye Üniversitesi Topkapı Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

“Özer: Tüketici artık anladığını değil, fark ettiğini alıyor”

Ortakalan.org’un haberine göre, tüketici trendleri ve sürdürülebilirlik perspektifinden ‘Rafta Kalite’nin tartışılacağı Kalite ve Eser Deneyimi Semineri’nin ana konuşmacılarından biri Yürütme Kurulu Başkanı M. İmer Özer olacak. PLAT Özel Markalı Eserler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği Lideri. Kalite ve Eser Deneyimi Semineri’nin tüketiciye en doğruyu sunmak ve adil rekabet ortamı yaratmak adına sektör paydaşlarını bir araya getiren çok keyifli bir çalışma olduğunu belirten Özer, “Çıktılarının, organizasyonun hem yiyecek-içecek sektörü hem de son tüketici için çok faydası olacaktır. Tüketici daha önce anladığı ürünleri satın alma eğilimindeydi. Ama değişen nesil ve artan ürün çeşitliliği sonucunda tüketici artık anladığını değil, gerçekleştirdiğini alıyor. Bu nedenle üreticiler, tüketicinin fark edebileceği alanlarda ürün yapmaya odaklanmalı.”

Sürdürülebilir gıda sistemleri kurmanın en büyük dezavantajı: “Gıda Kaybı”

Seminerin ikinci gününde Doç. Dr. Zeynep Tacer Gayret, sürdürülebilir gıda sistemlerinin inşa edilmesinin önündeki en büyük engellerden birinin besin maddelerinin kaybı olduğuna dikkat çekti.

Caba, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Günümüzde ‘tecrübe’ kavramı birçok farklı disiplinde olduğu gibi gıda alanında da çok değerli. Bu anlamda gıda sektöründe profesyoneller, akademisyenler ve öğrencilerin oluşturduğu sinerji çok değerli ve önemli. Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri’nin akademik ve sektörel bakış açılarını bir araya getirerek bu paylaşım için çok önemli bir fırsat yarattığını düşünüyorum.”

Besin maddesi kaybının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ‘tedarik zincirinin çeşitli aşamalarında insan tüketimine sunulan yenilebilir gıda miktarının azalması’ olarak tanımlandığını belirten Doç. Dr. “Güncel verilere göre küresel gıda kaybı ortalama yüzde 14. Gıda kaybı, günümüzde sürdürülebilir gıda sistemleri inşa etmenin önündeki en büyük engellerden biridir. Bu nedenle, gıda kaybı, gıda güvenliği, beslenme, çevre kirliliği, su kaynaklarının kaybı vb. problemlerin çözümüne yönelik yeni yaklaşımların öğrenilmesi, anlaşılması ve etkin bir şekilde uygulanması yoluyla birçok konuda önemli etkiler yaratılabilir.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

hacilarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu